"Omdat je nooit bent uitgeleerd"
Wij wilden graag een webshop starten met een selectief
assortiment bestaande uit uitsluitend geschikte artikelen.
Er valt natuurlijk heel veel te leren over de behoeften van jouw hond of kat.
Waar wordt hij blij van? Wat is gezond? En wat kun je beter vermijden?
En waar ga jij als huisdiereigenaar dan graag naar toe voor
het juiste advies? Precies, de dierenwinkel! Maar wij zien in vrijwel elke dierenwinkel en op vrijwel elke
webshop nog steeds artikelen voorbij komen die helaas niet geschikt zijn voor honden en katten.
Gewoon alles verkopen, simpelweg omdat je er aan verdient, dat is niet onze visie. En daarom willen wij naast het verkopen van geschikte artikelen ook graag wat informatie delen met jou. Gewoon omdat leren over jouw huisdier altijd leuk is! En vooral omdat dit jouw huisdier gelukkiger maakt en dus ook jullie band en de band van jouw huisdieren onderling versterkt. Dat willen we toch allemaal?

"Waarom verkopen wij geen kattenhalsbandjes met belletjes?"
Halsbandjes met een belletje zijn schadelijk voor katten. Katten horen geluiden tot vier keer luider dan mensen. Vooral het constant rinkelen van het belletje vormt een enorme belasting voor de dieren en kan stress veroorzaken bij de kat. Katten horen namelijk veel beter dan wij. Mensen kunnen een toonhoogte tot 20.000 hertz horen. Volwassen katten horen daarentegen tot wel 65.000 hertz.
En kittens horen zelfs geluiden tot 100.000 hertz.
Daarnaast is de intensiteit van geluiden voor katten veel hoger dan voor mensen: zelfs op een afstand van 20 meter kunnen katten het stille piepen van een muis waarnemen. Ook een klein belletje klinkt drie tot vier keer zo luid voor de gevoelige kattenoren. Het wordt nog erger doordat de kattenhalsband met belletje dicht bij de kop zit. De kat wordt 24 uur per dag, en in het ergste geval zeven dagen per week, continu aan geluid blootgesteld. Voor een kat lijkt dat op tinnitus en is het echt een kwelling.

"Waarom verkopen wij geen kattenvoerbakken met hoge randen?"
Katten eten het fijnste uit een bakje met een hele lage rand. De snorharen van een kat zijn namelijk ontzettend gevoelig voor beweging en aanraking. Het is voor een kat dus onprettig om bij elke hap met zijn snorharen tegen de rand aan te drukken. Het kan zelfs pijnlijk zijn na een tijdje. Zorg dus dat je het jouw kat zo comfortabel mogelijk maakt en kies voor schaaltjes of (brede) bakjes met een lage rand voor zowel brokjes, natvoer als water.

"Waarom verkopen wij geen type ‘Furminator’ borstels?"
De kop is eigenlijk niets anders dan een grof scheermes. Het is niet te vergelijken met een kam, het snijdt letterlijk de vacht kapot. Omdat het de vacht afsnijdt, beschadigt de vacht en daarmee neemt ook de beschermende functie van de vacht af. Bovendien, omdat deze kam zoveel haar afsnijdt/uittrekt, haal je te veel haar uit de vacht. Een vacht is gemaakt om makkelijk los te laten en door deze borstel te gebruiken kun je een hond of kat dus bijna kaal kammen. De haarzakjes worden zo echter gestimuleerd om razendsnel nieuw haar aan te maken, maar dit is wel van slechtere kwaliteit.

"Waarom verkopen wij geen borsttuigjes?"
Een borsttuig doet meer kwaad dan goed. Het beperkt namelijk de schouderbeweging en kan leiden tot ernstige gewrichts- en mobiliteitsproblemen. Je kunt daarom beter kiezen voor een ander type tuigje voor jouw hond.

"Waarom verkopen wij slechts een selectieve hoeveelheid voedingsmerken?"
Helaas zijn heel veel voedingsmerken op de markt ongeschikt voor honden en katten. Hier zitten onnodig toegevoegde ingrediënten in en het vleesgehalte is laag. Wij hebben daarom gekozen om slechts enkele voedingsmerken aan te bieden. Deze voeding is onder de loep genomen door een voedingsdeskundige, heeft een hoog vleesgehalte en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.
Voedingsmerken waar wij achter staan, en tóch voor ieder wat wils bieden betreffende smaak, behoefte en prijs.

"Waarom verkopen wij geen anti-blafbanden?"
Wat je doet met een anti-blafband is werken aan het symptoom in plaats van de oorzaak. Je bent bezig met symptoombestrijding, omdat je van het geblaf af wilt. Jij blij, maar de motivatie van je hond om te blaffen is totaal onderdrukt en daar wordt niet naar gekeken. Dat geldt dus óók voor banden die met een ultrasoon geluid werken of een vibrerend effect geven. De nadelen van een anti-blafband zijn dat je hond gecorrigeerd wordt voor het blaffen. Die correctie kan zodanig veel stress opleveren dat het emmertje van je hond overstroomt. Dat kan weer voor gedrag zorgen, zowel binnen als buiten, dat daardoor versterkt wordt. Een hond met een vol prikkelemmertje laat bepaald gedrag zien. Ons advies is dus: ga aan de slag met de oorzaak van het blaffen en creëer zo een fijne, evenwaardige band met jouw hond.